Facebook Like

Kövess!

Utolsó kommentek

Címkék

1 milliárd fölött a Toy Story 3.

2010.08.31. 15:33 Tinta:)

Korábbi sikerei (minden idők legjövedelmezőbb Pixar-animációja, minden idők legjövedelmezőbb animációs filmje) után tovább tartol a Toy Story 3. Az animációs film ugyanis a napokban átlépte az 1 milliárd dolláros bevételi álomhatárt.

A népszerű folytatásfilm Észak-Amerikában 405,7, a nemzetközi piacon pedig 606,4 millió dolláros bevételre tett szert. Ezzel egyébként a mű a Disney második filmje az idén, mely elérte és átlépte világszerte az 1 milliárdot (korábban az Alice Csodaországbannak sikerült ez a bravúr) – ez a filmtörténelem során eddig még egy stúdiónak sem sikerült. 
 

A Toy Story 3. tehát még inkább bebetonozta pozícióját mint minden idők legsikeresebb animációs filmje, ezenkívül az idei év két legjobban futó mozija egyaránt a Disney-hez köthető (az élen egyébként a Tim Burton-mese álll, melynek eddigi bevétele mintegy 1 milliárd 24 millió 300 ezer dollár, a játékkaland 1 milliárd 12 millió 126 ezer dollárjával szemben). „Hihetetlen ez az év számunkra, ha Buzz és Woody visszatérését vesszük a Pixarnál, illetve Tim BurtonAlice Csodaországban-vízióját, mely szintén megrengette a világ mozijait. Ezek a box office-diadalok bizonyítják, hogy a nagy képzelőtehetséggel megáldott, elhivatott és tehetséges szakemberek által megvalósított kreatív történetmesélés olyasvalami, amire a nézők világszerte reagálnak”– nyilatkozta Rich Ross, a Walt Disney Studios elnöke. (est.hu összeállítás)

 

Szólj hozzá!

Címkék: story toy

A bejegyzés trackback címe:

https://mozipercek.blog.hu/api/trackback/id/tr932261878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása